Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Mötesplats Biosfär

- från forskning till innovation, från innovation till transformation

LU Land medarrangerade Mötesplats Biosfär i oktober 2022. En konferens för forskare, beslutsfattare, forskningsfinansiärer och andra samhällsaktörer för att gemensamt upptäcka möjligheten med biosfärområden som arenor för forskning och innovation relaterat till de globala hållbarhetsmålen.

Mötesplats Biosfär var en nationell biosfärkonferens med syfte att stärka kopplingen mellan kunskapsutveckling, praxis och policy. Konferensen arrangerades 10 - 12 oktober 2022 i Skåne och i Västerbotten - en del av Sápmi, som en gemensam hybridkonferens.

Konferensen arrangerades av Biosfärprogrammet Sverige, Lunds universitet, Umeå universitet och SLU i Umeå, i samarbete med biosfärområdena Kristianstads Vattenrike och Vindelälven-Juhttátahkka samt biosfärkandidaturen Vombsjösänkan.

Läs mer om Mötesplats Biosfär

Radioinslag från Mötesplats biosfär

Radio Kristianstad P4 kom och intervjuade deltagare på Mötesplats Biosfär. Först ut var Thomas Beery vid Högskolan i Kristianstad som pratade om barn och deras behov av naturupplevelser kopplade till biosfärområden. Här kan du lyssna på inslaget:

Thomas Beery på Mötesplats biosfär, i P4 Kristianstad

Därefter intervjuades Ann Åkerman och Sara Brogaard från Lunds universitet om varför Mötesplats biosfär arrangeras, och varför just nu:

Mötesplats biosfär, i P4 Kristianstad 

 

Konferensen möjliggjordes via medel från Region Skåne, Umeå kommun, Fakulteten för skogsvetenskap vid SLU, det tematiska samverkansinitiativet LU Land vid Lunds universitet, Umeå universitet, Biosfärprogrammet Sverige och Naturvårdsverket.